Tågresor i Sverige

 

Om ni tröttnat på alla charterresmål som lovar mycket dem inte håller för dig och din familj, och känner att det kunde vara kul att utforska Sverige en sommar? Då är det perfekt att åka på en ”tågluff” med barnen eller varför inte du och en vän. Med tåget semestrar du miljövänligt och bekvämt samtidigt som man får se och uppleva så otroligt mycket på vägen.

 

Ett bra medel för att upptäcka Sverige med tåg en sommar är att köpa SJ:s sommarkort, det blir billigare och lättera för dig som har barnen med dig på resan. För en nättare summa på ca 1750 kronor kan en vuxen och två barn under 15 år tågluffa runt i Sverige hur mycket som helst under en månads tid. Det enda som tillkommer är en bokningsavgift på fem kronor per resa och barn. SJ:s sommarkort gäller på alla sträckor där SJ kör sina tåg, det enda undantaget är vissa sträckor i Skåne.

 

Om man inte enbart vill semestra här hemma så kan det var bra att veta att tågen även går till Oslo och Köpenhamn. Kortet gäller 17 juni–19 augusti. Det finns fler möjligheter att resa miljövänligt i sommar. Med SJ:s InterRailkort kan du resa runt i hela Europa. En månad kostar 5 520 kronor för vuxna och 3 680 kronor för ungdomar under 26 år. Platsbiljett tillkommer.